fbpx

Spodbujamo

Verjamemo v njihovo delo

Boštjan Kos, idejni vodja prenove Hiše na soncu

Boštjan je človek, ki mu idej in energije ne zmanjka. V svoji dolgoletni karieri je počel že mnogo stvari, je rokodelec v pravem smislu te besede. Po izobrazbi mizar, ki se najbolj navdušuje nad naravnimi materiali in sobivanjem z naravo. Velik izziv pa vidi v prenovi stanovanj in hiš, kjer lahko pusti svoj pečat. Njegova prva večja obnova je bila obnova Koče Bistra na Veliki Planini, kjer sta ideje združila s sestro arhitektko, Zalo Kos. Njune moči sta združila tudi pri prenovi Hiše na soncu. Boštjan se sicer ukvarja z izdelavo in postavitvijo lesenih sejemskih stojnic v svojem podjetju Amsel plus d.o.o.. Lahko mu sledite na FB profilu @amselplus.

Zala Kos, arhitektka

Logičnost arhitekturne rešitve, iskrenost v oblikovalskem smislu, trajnost in prijaznost do okolja, občutek topline bivalnega okolja. To so elementi, ki jo vedno znova spodbujajo h kreativnosti pri načrtovanju novih objektov ter prenovi starih. Vse to se je lepo uskladilo tudi ob prenovi male hiške z imenom 'Hiša na soncu'. Več o Zalinih projektih pa na www.zalakos.si.

Vrt okusov Mateje Reš

Mateja Reš ima v Zgornjih Gorjah pod Pokljuko čudovit Vrt okusov, kjer prideluje ekološko zelenjavo, sadje in zelišča. Sobivanje z naravo in ekološko je zlata vredno. Mateja svoje znanje pridobiva z veseljem in navdihom in ga želi deliti tudi z drugimi ljudmi, saj verjame, da se v naravi skriva veliko pozitivnega in da v sobivanju z naravo lahko živimo preprosto naravno. Več o Vrtu okusov najdete na povezavi www.vrtokusov.si ali na Facebook profilu @vrtokusov.

Pr' Obvak

Aronija – čudodelka, ki nosi antivirusni in antibakterijski zapis. Na kmetiji Pr' Obvak delata Radmila in Dragan čudeže iz malih plodov tega sadeža, ki je izjemno bogat z vitamini. S svojo ljubeznijo do aronije, sibirske borovnice in šmarske hrušice, ustvarjata izvrstne marmelade, sokove, likerje in čaje. Spoznajte ju: www.probvak.si ali na Facebook profilu @probvak.

Turistična kmetija Klemenak

V dolini Radovne, le streljaj od jezera Kreda, se nahaja kmetija Klemenak, kjer izpod pridnih rok domačih nastaja prvovrsten in okusen sir iz mleka pašnih krav. Pridelujejo tudi skuto in maslo, poleti pa obiskovalcem ponudijo tudi kislo mleko. Izdelovanje sira ima na kmetiji že kar lepo tradicijo, saj se je znanje in recept za predelavo prenesel že v tretjo generacijo.

Bistro Linhart Radovljica

V bistroju Linhart nastajajo jedi pod vodstvom chefa Uroša Štefelina. V butičnem bistroju se boste družili ob sonaravnih vinih, lokalnih ginih, craft pivih, Illy kavici, vroči »fair trade« čokoladi, hrustali slastne fokače in še marsikaj drugega. Vzemite si čas, obiščite prelepo Radovljico in bistro Linhart. Kaj se dobrega jé, preverite na spletni strani Linhart Bistro ali na Facebook profilu @hotellinhart.

Atelje Škulj

Vedno nasmejana in polna navdiha Andreja iz lončarskega Ateljeja Škulj ve, kako ravnati z glino, da ji vdahne novo življenje. Njeno delo združuje dve tradicionalni slovenski obrti - oblikovanje izdelkov iz gline ter izdelovanje klekljanih čipk. Več o Andreji, njenih idejah in poslanstvu si lahko preberete na spletni strani www.atelje-skulj.si ter FB profilu @atelje.skulj.

Kmetija Pr' Andreco

Kmetija Pr' Andreco leži v Krnici, nedaleč od Hiše na soncu. Njihova glavna dejavnost je gojenje različnih vrst zelenjave: špargljev, česna in čebule, solate, mlade čebule, korenja, fižola in ostale sezonske zelenjave. Njihova posebnost so nasadi rdečega in črnega ribeza, ki ju predelajo v različne okusne izdelke - izvrstne marmelade, sokove, želeje, likerje, iz črnega ribeza pa edini v Sloveniji pridelujejo ribezovo sadno vino. Nadgradnja vina pa je produkt, na katerega so najbolj ponosni – penina iz črnega ribeza. Za več informacij obiščite FB profil kmetije @prandreco ali @tilengorje ali kontaktirajte Tilna Sokliča na 041 527 058.

Pošljite nam vprašanje

Pokličite nas

+386 40 460 569

Pošljite nam email

info@hisanasoncu.si